mandag den 29. oktober 2012

Once upon a time season 2

For ca. en måned siden startede Once Upon a Time sæson 2, men først i går tog jeg mig sammen til at se de nye afsnit. Det var skønt at have så mange episoder til gode, og i dag kom episode 5. Yay! Mit yndlings afsnit indtil videre har dog været episode 4, The Crocodile, med to af mine favorit karakterer, Rumpelstiltskin og Belle. Sæsonstarten har generelt været awesome bl.a. fordi nogle af de ting, jeg undrede mig over i sæson 1, er blevet besvaret - såsom mysteriet bag de lysende menneskehjerter. Og så er der kommet en masse nye og spændende karakterer på banen. Hvis I ikke kender serien, må I straks gå i gang med at se den! :D


torsdag den 25. oktober 2012

Put the sun on my check, please.

Selvom vi er uden for solbrillesæsonen, kan vi alligevel drømme godt os væk til sol, sommer og strand - alt sammen oplevet igennem et par smukke solbriller. Vi kan desværre ikke få de første tre ting til at komme til os, men sidstnævnte kan erhverves på Sunglassesshop.com. Hjemmesiden har produkter i alle prisklasser, så der burde være noget for enhver smag og pengepung. I forbindelse med mit lille samarbejde med forretningen vil jeg vise jer et par af produkterne, som jeg på ingen måde ville have noget imod, hvis de lå under juletræet til december.



Første par, andet par, tredje par.

torsdag den 18. oktober 2012

Vacation and then again ... not really.

Jeg har efterårsferie denne uge, men hvis I følger mig på Twitter, ved I højst sandsynligt, at jeg siden i mandags har siddet og kogt over mit midterm essay, der drejer sig om Sonnet 12 af William Shakespeare. Yes, en uges opgaveskrivning kaldes åbenbart ferie på universitet! Herudover skal jeg have læst Hamlet færdigt og analyseret det løbende. Alt sammen er til på mandag. Fml.


I dag har jeg dog taget en pause fra skrivningen, da jeg skulle til læsegruppemøde inde i København. Vores læsegruppemøder er altid 49% arbejde og 51% hygge, hvilket er helt i orden, da vi på nuværende tidspunkt ikke har noget obligatorisk arbejde, men derimod selv kan tilrettelægge, hvad vi har lyst til at lave, når vi mødes. I morgen har jeg en aftale om formiddagen med en veninde, og så skal jeg til fest med klassen om aftenen, så jeg regner heller ikke med, at der bliver skrevet det store på mit essay. (Min samvittighed peger fingre ad mig lige nu og beder mig om at få skrevet på det lidt i aften, fordi Shakespeare og tømmermænd nok er en dårlig blanding på lørdag). Men men men, lidt sjov og ballade skal der jo være plads til, og jeg har trods alt siddet og arbejdet i timevis på mit essay hele ugen.

Hvad har I brugt jeres ferie på (hvis I da vel at mærke har ferie)?

mandag den 15. oktober 2012

E. L. James: Fifty Shades - Fanget

Originaltitel: Fifty Shades of Grey
Forfatter: E. L. James
Serie: Fifty Shades #1
Forlag: Vintage
Sideantal: 385
Udgivet: 26-05-2011
Oversat til dansk: Fifty Shades - Fanget
Læst på: Dansk
Stjerner: 1/5

Da den uskyldige Anastasia Steele møder forretningsmanden og millionæren Christian Grey, bliver hun draget ind i en forførende livsstil af bløde og hårde grænser. Et forhold med Mr. Grey indebærer ikke kun dyre gaver og helikopterture, men også en kontrakt, Det Røde Smertekammer og en ridepisk. Christian har en dyster fortid, som stadig ikke har sluppet sit tag i ham, og Ana må gøre op med sig selv, hvor langt hun vil gå i kærlighedens navn.

"Du er sikret nu, og du kan ikke flygte," hvisker han. "Træk vejret, Anastasia," tilføjer han blidt. Han rækker op og kærtegner min kind, lader sine lange fingre løbe ned til min hage, som han tager fat om med sin tommel- og pegefinger. Han læner sig frem og planter et kort, kysk kys på min mund, der gør mig helt ør, og hele mit indre trækker sig sammen af den pirrende uventede berøring af hans læber.

Indrømmelse. Jeg hoppede på det store hype, der var omkring denne bog, men efter at have læst Fifty Shades - Fanget, ville jeg ønske, at jeg ikke havde gjort det. Jeg var bekendt med forhistorien bag bogen; at den startede som en Twilight fan fiction, der blev så populær, at den endte med at blive udgivet, så parallellerne til Stephenie Meyers verden kom ikke som nogen overraskelse for mig. Og det var da heller ikke disse paralleller, der generede mig.

Det var derimod det triste sprog og de utallige gentagelser, der var så forstyrrende, at de fjernede mit fokus fra plottet, der i forvejen var vagt. Udtrykket "Jeg rødmer ... " blev anvendt pinligt mange gange - op til 2-3 gange på én side - bare for at give et konkret eksempel, og der var intet ved hverken plottet eller personerne, der gjorde, at de som sådan skilte  sig ud, bortset lige fra  S/M-forholdet.

Med hensyn til det, så brugte E. L. James mere tid på at beskrive deres seksuelle forhold (der dog ikke var præget så meget af S/M) end at besvare det tonsvis af spørgsmål, der opstod eksempelvis vedrørende Christians fortid, som på nogle punkter virkede til at være omdrejningspunktet for historien. Knap så vigtigt for historien var bipersonerne, som halvvejs røg ud på sidelinjen, for så næsten aldrig at blive set igen. Say what? Det virkede på mig, som om forfatterinden fandt dem for ligegyldige i forhold til erotiske aspekt, at hun ikke gad at skrive om dem mere.

Som I nok kan forstå på det hele, har jeg svært ved at begribe, hvordan romanen er blevet så populær. Men ikke desto mindre var der et par småting, der fungerede såsom spørgsmålet om grænser. Forelskelse og kærlighed skubber til grænser, men de vil altid være der, og på et eller andet tidspunkt bliver man nødt til at trække dem op og tage stilling.

søndag den 14. oktober 2012

A wonderful day with people 'n' literature

I lørdags var jeg til mit andet bloggertræf hos den søde Katja, der endnu engang lagde hus til et arrangement i litteraturens tegn. Eftermiddagen lagde ud med en velsmagende frokost efterfulgt af en masse hjemmelavede lækkerier, hvor alle de glade bloggere snakkede og morede sig. Senere fik vi et besøg af Helle fra forlaget Valeta og forfatteren bag Mediatropolis, Freddy E. Silva. Besøget var rigtig interessant; såvel oplæggene som den efterfølgende snak om blogging og bøger, og for en forfatterspire som mig, der desuden drømmer om en fremtid i forlagsbranchen, var jeg enormt begejstret for besøget.  Dagen var helt og igennem vellykket, så jeg vil lige have lov til at sige tusinde tak til alle de herlige mennesker, der deltog, for en super oplevelse. Forhåbentlig ses vi alle igen i 2013.

Vi blev atter overøset med bøger og andre godter fra de gavmilde forlag og andre sponsorer. 

Først et stort tak til Moviezoo.dk for gavekortet på 200 kr. og til Adlibris.com for gavekortet på 50 kr. De skal nok blive brugt godt.

Jeg klapper i mine små hænder over bøgerne fra følgende forlag, der også skal have KÆMPE tak:

Mediatropolis - Freddy E. Silva (Valeta)
Kolonien - Pierre Robert (Valeta)
Miraklets Fald - Christian Reslow (Valeta)
Angel - Lee Weatherly (Carlsen)
Forbandede mødom - Sarah Engell (Carlsen)
Matched - Ally Condie (RosinanteFacebook, nyhedsbrev)
Solbarnet - Kasper Hoff (Facet, Facebook, blog)
Heksejagt - Kim Harrison (Tellerup)
Pretty Little Liars 1-4 - Sara Shepard (Politikens Forlag)
Slide - Sara Shepard (Politikens Forlag)
En flænge i himlen - John Green (Politikens Forlag)
Delirium - Lauren Oliver (Politikens Forlag)
Divergent - Veronica Roth (Alvilda)
Drømmehjerte - Cecilia Samartin (Bazar)
Senor Peregrino - Cecilia Samartin (Bazar)
Hotellet på hjørnet af bitter og sød - Jamie Ford (Bazar)
Vinter i Madrid - C. J. Sansom (Bazar)
Ildenglen - Laini Taylor (Bazar)
Alice Bliss - Laura Harrington (Mrs. Robinson)
Satans Rede - Lone Madsen (Skriveforlaget)
Begå selvudvikling. Læs og lev bedre - Nikolaj Hansted (Skriveforlaget)
Familien Tides hemmeligheder - Hannah Richell (Forlaget Punktum)
Metusalem - Flemming Dyrbye (Siesta)
Samadhi - Lars Damkjær (Siesta)
Jaja jeg skal nok redde jer - Når jeg lige har drukket min rom & cola - Lotte Skou Hansen (Siesta)
Ti lektioner i lyst - Benedicta Söderberg (C&K forlaget)
Gadefejeren - Elliot Perlman (Hr. Ferdinand)
Jagten - Ryan David Jahn (Hr. Ferdinand)
Manden der ikke var morder - Hjorth og Rosenfeldt (Hr. Ferdinand)
Guld - Chris Cleave (Hr. Ferdinand)
Pantomime - Annika von Holdt (Lindhardt og Ringhof)
Privat skov - Nanna Goul (Lindhardt og Ringhof)
Som brødre vi dele - Lisbeth Brun (Gyldendal)
American Pie (People's Press)

torsdag den 11. oktober 2012

Tell me I'm your national anthem


Lanas del Reys bittersøde, hypnotiserende toner fylder min hverdage, der udelukkende drejer sig om mit nye liv som universitetsstuderende i øjeblikket. Jeg er lykkelig, og jeg føler mig på nogle punkter som et spritnyt menneske, muligvis på grund af de mange vidunderlige mennesker, jeg tilbringer min tid med.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...